Готуємо корисний майонез самотужки

Майонез Домашній. інгредієнти

3 жовтки
150 мл рослинного масла (я використовую оливкову)
1 ч.л. гірчиці (пасти)
5 ч.л. лимонного соку
0,5 ч.л. цукру
0,5 ч.л. солі

Приготування

Якщо ви ніколи не робили домашній майонез, обов’язково спробуйте, результат вас порадує.
Головне не поспішати і зробити все за інструкцією.
Важливий момент – всі використовувані продукти мають бути кімнатної температури.
В рецепті використовуються тільки жовтки, з білків можна приготувати «Безе».
Перш, ніж відділяти жовтки від білків, ретельно вимийте яйця, бажано, з харчовою содою.
Зберігати готовий майонез у холодильнику, використовувати протягом 5-7 днів.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 200 г майонезу.

Жовтки збити з гірчицею, цукром і сіллю.

Акуратно, буквально по чайній ложці, додати масло, не припиняючи збивати.

Коли маса стане однорідною, можна сміливо додати все масло, добре збити.
Додати сік лимона, масу ще раз збити.
Якщо майонез здасться занадто густим, можна додати трохи холодної кип’яченої води.