ПЛЯЦОК «PANI WALEWSKA»
Інгредієнти для тіста:
борошно пшеничне - 200 г
розпушувач - 1 ч. л. (з гіркою)
цукор - 50 г
вершкове масло (охолоджене) або маргарин - 100 г
жовтки - 3 шт.
сметана - 1 повна ст. сл.
Інгредієнти для крему:
борошно пшеничне - 1 ст. л. (без гірки)
крохмаль - 1 ст. л. (без гірки)
молоко - 250 мл
цукор - 50 г
жовтки - 1 шт.
ванільний цукор - 1 ч. л.
вершкове масло (розм"якле) - 100 г
лікер Амаретто (у мене ром) - 1 / 2 ст. л.
Меренга:
білки - 4 шт.
кукурудзяний крохмаль - 2 / 3 ст. л.
цукрова пудра - 120 г
А також:
варення з чорної смородини - 200 г
мигдальні пелюстки (я використала грецький горіх) - 60 г
Приготування пляцка «Pani Walewska».
Хочу поділитись з Вами рецептом знаменитого польського пляцка «Pani Walewska», який вже став досить популярний і на Західній Україні. Готувала цей пляцок вперше і хочу сказати, що вийшов він справді дуже смачний, але, як на мене, трошки засолодкий, хотілося більше кислинки. Тому наступного разу замість смородинового варення використаю звичайні заморожені ягоди чорної смородини. Цей пляцок я випікала у формі розміром 33х25 см.