Рецепт домашньої ковбаси з зайчатини
Складові:
мясо зайчатини – 2.0 кг;
сало – 0,5 кг;
цибуля – 4-5 цибулини
часник – 20 гр .;
сіль – 35гр .;
перець чорний мелений;
оболонка для ковбаси – 3 метри.
Приготування:
Мясо, сало і цибулю нарізати невеликими шматочками, щоб ковбаса була не сухою, краще додати сало. Найвдаліший спосіб подрібнення м’яса, це перемолоти його в мясорубці. Отже мясо, сало і цибулю потрібно перемолотив мясорубці.
До перемеленого мяса і сала додаємо чорний мелений перець, часник і сіль. Сіль звичайна, на мій смак я кладу 1 столову ложку врівень (набрали сіль в ложку і рукою зняли гірку, щоб рівень солі був по краю ложки) на 1 кг. мяса. За вагою це 15-17 гр. на 1 кг.мяса.
Перемішуємо фарш і приступаємо до начинки ковбаси. Виймаємо з мясорубки ніж і грати, вставляємо насадку для начинки ковбас. Змащуємо насадку рослинним маслом і надягаємо як панчоха оболонку на насадку. Зав’язуємо край оболонки в вузлик.
Проколювання край оболонки шпилькою і починаємо через мясорубку прокручувати ковбасний фарш. Так поступово наповнюємо оболонку фаршем.
Сильно туго мясо в оболонку не заповнюйте, періодично перекручуйте кілька разів ковбаску, це потрібно для подальшої зручності при згортанні її в колечко. Також потрібно іноді проколювати оболонку шпилькою. щоб випустити повітря і при смаженні оболонка залишиться цілою.
Коли всі оболонки заповнені, потрібно завязати кінці на вузлик або просто завязати ниткою. Далі настав час запікати ковбасу.
Найсмачніше ковбаса виходить запечена в духовці в рукаві. Така ковбаса виходить мякою і румяної. Є ще один великий плюс такого способу запікання ковбаси – це те, що духовка після такого запікання залишається чистою.
Розміщуємо ковбасу в рукав, наливаємо в рукав 0.5 стакана. води, защипуємо, кладемо на деко і відправляємо в розігріту до 180 ° С. духовку. Хвилин через 25 зменшуємо температуру до 150 градусів і готуємо до легкого румянцю ковбаси (ще хвилин 30). Потім вимикаємо духовку і залишаємо ковбасу ще хвилин на 20.
У процесі приготування з ковбаси витече багато рідини і жиру. Якщо випікати в рукаві, то жир залишається в рукаві. Єдине що трохи незручно, так це те, що ковбасу в рукаві НЕ перевернеш і вона знизу може виявитися не такою румяної, як зверху. На смак це ніяк не відбивається.
Смачного!