Сирна пасочка
Печена сирна паска – трохи незвичайний варіант приготування традиційного великодньї паски. Читайте в цьому рецепті, як її приготувати.
Чим відрізняється печена сирна паска від інших видів цього святкового частування? Це випливає з назви: Пасха готується способом запікання в духовці, на відміну від пасочек «сирих» або заварних. Виходить щось на зразок сирної запіканки, тільки блюдо, звичайно ж, орієнтоване на великодні канони – в нього додаються родзинки і цукати.
Для основи:
250 г пісочного печива
100 г вершкового масла
Для сирної маси:
600 г сиру розсипчастого жирного
100 гр. вершків
по 30 г цукатів та родзинок
4 яйця
6 ст.л. цукру
3 ст.л. борошна
глазур для оформлення, кондитерські посипання
Загальний час приготування: 100 хвилин
Як приготувати печену сирну паску:
Змастити форму для паски вершковим маслом і застелити пергаментом.
Розтерти в крихту печиво, перемішати з розм’якшеним вершковим маслом до однорідності і викласти щільно, утрамбовуючи, на дно форми, поставити в нагріту до 180 градусів духовку на 10 хв і запекти.
Перетерти сир через сито, або перекрутити 2 рази в м’ясорубці.
Білки яєць відокремити від жовтків, збити жовтки з 3ст.л. цукру і перемішати з сиром, додати борошно, цукати, родзинки (пропарений) і вершки, змішати все до однорідності.
З цукром збити білки в міцну піну, ввести в сирну масу.
Викласти сирну суміш на випечений основу, поставити в духовку і запікати 10 хв при температурі 180 градусів, потім ще півгодини при 160-170 градусах.
Коли паска зарум’яниться вимкнути духовку і залишити її в ній на 1ч при відкритих дверцятах.
Прикрасити остигнула печену сирну паску глазур’ю, посипаннями і іншими продуктами за смаком, подати на святковий стіл.
Світлого вам свята Пасхи!
Спекти таку сирну паску можна і без пісочної основи.