У зв*язку із приходом св*ят пропонуємо смачні рецепти страв:

Свинина запечена в маринаді в духовці


Інгредієнти:

Свинина цілим шматком – 1,5-2 кг
Олія – 2-3 ст.л.
Гірчиця гостра – 2 ст.л.

Для маринаду:

Часник – 3-4 зубчики
Кориця (палички) – 1 шт.
Лимон – 1 шт.
Коріандр – 1 ч.л.
Суміш перців – 1 ч.л.
Лавровий лист – 3 шт.
Оцет винний – 50 мл
Сіль – 2 ст.л.
Мед (можна замінити на цукор) – 1 ст.л.
Вода – 1 л
Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Приготування:

Воду нагріти, додати в неї суміш перців, корицю, лавровий лист, кардамон, сіль. Довести до кипіння і варити 2-3 хвилини.

Цибулю і лимон крупно нарізати. Часник розчавити ножем.

Маринад зняти з вогню, додати в нього цибулю і лимон, часник. Дати трохи охолонути.

У теплий маринад додати мед і оцет, перемішати. Остудити.

Залити холодним маринадом свинину, накрити кришкою і прибрати в холод на 24-48 годин, перевернути за цей час м’ясо пару раз.

Через добу (або двоє) свинину дістати з маринаду, злегка обсушити, намазати як слід гірчицею з усіх боків.

Викласти в форму для запікання, краще – на решітку, вниз викласти цибулю і лимон з маринаду (вони додадуть додатковий аромат при запіканні), підлити трохи маринаду.

Закрити форму зверху фольгою. Якщо є відповідна посуд з кришкою, можна використовувати її.

Запікати свинину в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах протягом години. Потім фольгу зняти і запікати ще приблизно 1 годину, поливаючи виділився соком, якщо соку мало, можна додати ще маринаду від м’яса.

Подавати можна в гарячому вигляді.

Або подайте в холодному вигляді як буженину – відмінно підходить для святкового столу, шматочки не розвалюються, при цьому м’ясо не сухе і дуже смачне.