Блог
Як ви ставитесь до ресторанних страв?Чи вам більше довподоби домашні????
23.05.2016 20:47Курячі зрази з грибами
18.05.2016 13:51
Інгредієнти:
Куряче філе 750 г
Цибуля ріпчаста (100г) 1 шт.
Опеньки 250 г
Білі гриби сушені 30 г
Рослинна олія 60 мл
Сухарі панірувальні 6 ст.л.
Сіль 1.5 ч.л.
Перець чорний мелений ½ ч.л.
Яйце куряче 2 шт.
Спосіб приготування:
Якщо використовуєте в рецепті сушені гриби, замочіть їх попередньо в холодній воді на годину.
Цибулю наріжте кубиками і обсмажте трохи на олії, до прозорості.
Додайте до цибулі гриби. Якщо вони завеликі, розріжте їх на декілька частин. Готуйте ще на середньому вогні десь 8-10 хвилин, помішуючи, аж поки не випарується вся рідина. Посоліть.
Курячі грудки перекрутіть на м ’ ясорубці.
В отриманий куринний фарш додайте яйце, сіль і перець.
Дуже ретельно перемішайте, щоб вийшла абсолютно однорідна, досить щільна маса.
Злегка збийте яйце вилкою, а панірувальні сухарі всипте у неглибоку мисочку.
Розділіть весь фарш на 6 рівних частин. Кожну частину беріть вологими руками, формуючи з кожної частини великий корж завтовшки з сантиметр. Всередину коржа покладіть столову ложку грибної начинки і щільно загорніть, ретельно заліплюючи край.
Надайте виробу красиву овальну форму і вмочіть спочатку в збите яйце, потім обваляйте велику котлету в сухарях з усіх боків.
Важливий момент! Щоб панірування добре закріпилося і не обсипалася при обсмажуванні, дайте зразам полежати півгодини в холодильнику, щоб яйця підсохли і як слід склеїли панірування.
Обсмажте виготовлені зрази до золотисто-коричневого кольору з двох сторін та перекладіть у форму для запікання. Запікайте зрази при 180 градусах ще десь 20 хвилин.
Подавайте гарячим з будь-яким гарніром.
Смачного!
Домашні чебуреки: класичний рецепт чебуреків
18.05.2016 13:33Для приготування тіста за цим рецептом нам знадобляться:
2 склянки кип’яченої води кімнатної температури, 400 грам
500-600 грам борошна
1,5 чайні ложки солі
1,5 столові ложки рослинної олії
Ця кількість продуктів приблизно на кілограм, може трохи менше, фаршу.
В глибоку чашку для замішування тіста виливаємо воду. Зверху висипаємо борошно, додаємо сіль і рослинне масло.
Ретельно все перемішуємо до однорідної маси. Якщо тісто дуже липке можна додати борошна.
Посипаємо стіл борошном м викладаємо прямо на муку тісто з чашки. Вимішуємо тісто, поки воно не стане пружним, додаючи борошно по необхідності.
Готове тісто можна покласти в поліетиленовий пакет і відправити в холодильник не надовго, поки будемо готувати фарш для чебуреків.
Фарш для чебуреків
З фаршем все дуже просто. Беремо заздалегідь приготований фарш із суміші яловичини і свинини. Можна купити в магазині.
1 кілограм фаршу
3-4 цибулини
сіль, чорний мелений перець за смаком
Якщо фарш зберігався в морозилці, потрібно його попередньо розморозити. Фарш викладаємо в глибоку миску.
Цибулю почистити і дрібно порізати. Особливо ледачі, на зразок мене, можуть подрібнити його на блендері або пропустити через м’ясорубку. Додаємо цибулю до м’яса.
Додаємо сіль і чорний мелений перець. Ще можна додати дрібно посічену свіжу зелень, але це на любителя. Ретельно перемішуємо фарш поки не вийде однорідна маса.
Дістаємо тісто з холодильника і починаємо ліпити чебуреки.
Піца з млинцевого тіста
18.05.2016 13:33Інгредієнти для “Піца з млинцевого тіста”:
Тісто:
Борошно пшеничне – 1 скл.
Молоко – 3/4 скл.
Яйце куряче – 1 шт
Сіль
Начинка:
Томатна паста – 1 ст. л.
Сир голландський – 100 г
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Часник (можна не класти) – 1 зуб.
Помідор – 3 шт
Зелень
Орегано
Рецепт “Піца з млинцевого тіста”:
Робимо тісто. Змішуємо яйце, молоко і сіль. Тісто має вийти консистенції густої сметани, тому борошно починаємо додавати з 1/2 склянки, якщо рідке, тоді додаємо ще.
Виливаємо тісто в форму і ставимо в духовку на 5-7 хвилин. Потім дістаємо заготовку з духовки.
Цибулю і часник дрібно ріжемо.
На сковороді нагріваємо олію, викладаємо цибулю. Смажимо до золотистого кольору, додаємо часник. Як часник зарум’яниться. додаємо томатну пасту. Якщо необхідно додаємо воду, щоб отримати консистенцію кетчупу. Трохи тушкуємо і знімаємо з вогню.
Змащуємо нашу заготовку соусом.
Сир ріжемо кубиками. Помідори кружечками.
На соус викладаємо сир, помідори, зелень, присипаємо сушеним орегано. А далі викладаєте все, що любите: салямі, оливки, гриби, м’ясо і т. Д.
І ставимо нашу піцу назад в духовку до готовності начинки, щоб пропеклися помідори і розплавився сир. Можна зробити це в мікрохвильовці.
Тортик
17.05.2016 17:03ИНГРЕДИЕНТЫ:
● Мука пшеничная — 110 г
● Какао порошок — 50 г;
● Разрыхлитель — 1 ч.л.
● Яйца — 4 шт
● Сахар (180 г для бисквита, 120 г для сливок) — 300 г
● Вода кипячёная — 3 стак.
● Желатин — 1 ст.л.
● Желе малиновое — 1 пач.
● Желе лимонное — 1 пач.
● Сливки 33% — 500 мл
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Яйца взбить до увеличения объёма в 2 раза, постепенно подсыпать сахар и взбивать 7 минут. Перелить массу в миску.Добавить муку смешанную с какао и разрыхлителем, хорошо перемешать.Дно разъёмной формы застелить пергаментом и вылить тесто в форму.Печь бисквит 25-30 минут в разогретой духовке при 170 градусах. Остудить готовый бисквит в форме, перевернув её дном вверх и поместив на решётку.
Желатин залить стаканом кипячёной воды на 20 минут, затем прогреть до полного растворения. Взбить сливки с сахаром, затем ввести в них остывшую желатиновую смесь. Вылить сливки с желатином поверх бисквита и убрать в холодильник для застывания на пару часов.
Выбрать подходящие ягоды малины, аккуратно разложить их поверх сливочного слоя.Пачку готового желе растворить в 250 мл кипячёной горячей воды, остудить полностью и только потом тонкой струйкой вылить на поверхность торта. Убрать в холодильник до полного застывания.Мой торт заливался в 2 приёма: когда залила первый слой малиновым желе, он не покрыл малину полностью, а только на 2/3. Решила развести ещё одну пачку желе, но малинового уже небыло, а осталось лимонное. Залила второй слой лимонным желе. Желе покрыло малину полностью. Торт убрать в холодильник до полного застывания. Для разрезания торта нож смочить водой и разрезать торт на порции.
Приятного аппетита!
Дієтичний салатик
17.05.2016 17:02Редиска 1 пучок
Картопля 2 великі
Зелена цибуля 1 пучок
Кріп кілька гілочок
Рослинна олія 4 ст.л.
Гірчиця із зернами 2 ч.л.
сіль
Перець чорний мелений
Приготування:
Картоплю очистити, порізати кубиками, покласти в киплячу підсолену воду і відварити до готовності. Картопляні кубики остудити.
Редиску промити і порізати тонкими кружечками, зелень кропу і цибулю дрібно порізати.
З'єднати всі овочі, посолити і поперчити за смаком, заправити гірчицею і рослинним маслом.
Позбавляємось зайвих кілограмів після свят....
17.05.2016 17:01-10 Штук сардин
-2 Зубки часнику (дрібно покришити)
-1 помідор
-6 Ст.л. оливкової олії
-1 ч.л. оцету
-чорний перець
Приготування:
Нагріти духовку до 200 градусів.
Сардини почистити, вимити, присипати крупною сіллю і відставити на 30 хвилин.
Оливкову олію змішати з оцтом, часником і порізаними помідорами і перцем.
У блюдо для запікання або деко укласти рибку, зверху розподілити соус.
Запікати 30 хвилин.
Малиновий тарт
17.05.2016 16:59Інгредієнти:
Для пісочної основи:
● Вершкового масла - 150 грам.;
● Цукор - 4 ст.л.;
● Жовток - 1 шт.;
● Борошно - 250-300 грам.;
● Розпушувача - 1/2 ч.л. (або 1/4 ч.л. соди, погашеної оцтом).;
Для начинки:
● Малини - 700 грам.;
● Цукор - 2 ст.л.;
● Крохмаль - 1 ст.л.;
● Вода - 250 мл.;
Додатково знадобиться:
● Вершкове масло для змащування форми.;
Приготування:
1. Масло злегка розтопити. Для цього ємкість з нарізаним на невеликі шматочки маслом поставити в ємкість з гарячою водою на 5-10 хвилин.
2. Додати в розтоплене масло жовток і цукор. Ретельно перемішати. Додати розпушувач або соду, погашену оцтом.
3. Добавити половину борошна і перемішати виделкою. Поступово додаючи борошно, що залишилося вимісити тісто. Тісто має бути м'яким і легко розминатися пальцями.
4. Форма для пирога змастити вершковим маслом. Готове тісто розподілити руками по формі таким чином, щоб утворився бортик висотою 4 см. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин поки тісто не преобретет золотистий відтінок.
5. Для начинки подрібнити 100 грам малини за допомогою блендера або розім'яти малину виделкою до отримання пюре. Додати до отриманого пюре 200 мл. води, цукор і на невеликому вогні довести до кипіння. Крохмаль розчинити в 50 мл. холодної води. Поступово додати крохмаль в малинове пюре постійно розмішуючи. Коли маса почне густіти зняти з вогню і додати в неї залишилася малину. Акуратно перемішати.
6. Викладіть начинку на пісочну основу. Готовий пиріг остудити до кімнатної температури.
Смачного!
Шоколадно-кавові трюфелі.
17.05.2016 16:57Інгредієнти:
● Шоколад (молочний і гіркий) - 200 грам.;
● Вершки 33% жирності - 1/4 склянки.;
● Міцну каву - 2 столові ложки.;
● Какао і мелені горіхи для обсипання.;
Приготування:
1. Вершки влити в сотейник і довести до кипіння. Шоколад поламати на дрібні шматочки і влити в нього вершки, додати міцно звареної кави. Дати трохи постояти, потім акуратно все перемішати ложкою до однорідної маси і поставити суміш в холодильник на 40 хвилин.
2. У цей час горіхи (будь-які: кеш'ю, мигдаль) злегка обсмажити, остудити і змолоти.
3. Дістати шоколадну суміш з холодильника, ложкою взяти невелику кількість, скачати кульку і обваляти в какао або горіхах. Покласти готові трюфелі в холодильник або морозилку, щоб вони застигли.
Смачного!
Теги
Список тегів порожній.