Блог

Рецепт домашньої ковбаси з зайчатини

Складові:

мясо зайчатини – 2.0 кг;
сало – 0,5 кг;
цибуля – 4-5 цибулини
часник – 20 гр .;
сіль – 35гр .;
перець чорний мелений;
оболонка для ковбаси – 3 метри.

Приготування:

Мясо, сало і цибулю нарізати невеликими шматочками, щоб ковбаса була не сухою, краще додати сало. Найвдаліший спосіб подрібнення м’яса, це перемолоти його в мясорубці. Отже мясо, сало і цибулю потрібно перемолотив мясорубці.

До перемеленого мяса і сала додаємо чорний мелений перець, часник і сіль. Сіль звичайна, на мій смак я кладу 1 столову ложку врівень (набрали сіль в ложку і рукою зняли гірку, щоб рівень солі був по краю ложки) на 1 кг. мяса. За вагою це 15-17 гр. на 1 кг.мяса.

Перемішуємо фарш і приступаємо до начинки ковбаси. Виймаємо з мясорубки ніж і грати, вставляємо насадку для начинки ковбас. Змащуємо насадку рослинним маслом і надягаємо як панчоха оболонку на насадку. Зав’язуємо край оболонки в вузлик.

Проколювання край оболонки шпилькою і починаємо через мясорубку прокручувати ковбасний фарш. Так поступово наповнюємо оболонку фаршем.

Сильно туго мясо в оболонку не заповнюйте, періодично перекручуйте кілька разів ковбаску, це потрібно для подальшої зручності при згортанні її в колечко. Також потрібно іноді проколювати оболонку шпилькою. щоб випустити повітря і при смаженні оболонка залишиться цілою.

Коли всі оболонки заповнені, потрібно завязати кінці на вузлик або просто завязати ниткою. Далі настав час запікати ковбасу.

Найсмачніше ковбаса виходить запечена в духовці в рукаві. Така ковбаса виходить мякою і румяної. Є ще один великий плюс такого способу запікання ковбаси – це те, що духовка після такого запікання залишається чистою.

Розміщуємо ковбасу в рукав, наливаємо в рукав 0.5 стакана. води, защипуємо, кладемо на деко і відправляємо в розігріту до 180 ° С. духовку. Хвилин через 25 зменшуємо температуру до 150 градусів і готуємо до легкого румянцю ковбаси (ще хвилин 30). Потім вимикаємо духовку і залишаємо ковбасу ще хвилин на 20.

У процесі приготування з ковбаси витече багато рідини і жиру. Якщо випікати в рукаві, то жир залишається в рукаві. Єдине що трохи незручно, так це те, що ковбасу в рукаві НЕ перевернеш і вона знизу може виявитися не такою румяної, як зверху. На смак це ніяк не відбивається.

Смачного!

Читати далі

Пасочка....

Інгредієнти:

500 гр молока
500 гр цукру
4 яйця+ 4 жовтки
70 гр свіжих дріжджів
0,5 ч. лож. солі
1, 5 кг муки
200 гр масла
100 гр олії
2 п ванільного цукру
цедра з 1 лимона
100 гр родзинок
100 гр цукатів
 

 

Замісити опару:
Молоко нагріти до теплого+ 200 гр цукру і 200 муки, дріжджів і поставити в тепле місце. Коли опара збільшиться в тричі, починати місити паску.

Яйця легенько збити з цукром + сіль і ввести в опару. Поступово додавати муку і місити тісто. Коли закінчилась мука+ гаряче розтоплене масло, цедру з лимона і ванілін. Добре вимісити. Додати ще гарячу олію( вміру гарячу, щоб не обпектись, але і не теплу), і знову вимісити... Тісто поставити в тепле місце, щоб кисло...
Коли тісто збільшиться в тричі, то дотати запарені попередньо родзинки і цукати, знову вимісити і накладати у форми. Накладати треба не більше ніж 1/3 ємкості. 
зформовані пасочки знову поставити киснути, доки тісто не підросте до краю форми...

Духовку розігріти до 180 градусів. Пасочки обмастити збитим яйцем і садити у духову...після 10 хв випікання градуси зменшити до 160-150(залежить у кого яка духовка), і випікати ще 50 хв. в середньому паска печеться 60 хв...

Читати далі

У зв*язку із приходом св*ят пропонуємо смачні рецепти страв:

Свинина запечена в маринаді в духовці


Інгредієнти:

Свинина цілим шматком – 1,5-2 кг
Олія – 2-3 ст.л.
Гірчиця гостра – 2 ст.л.

Для маринаду:

Часник – 3-4 зубчики
Кориця (палички) – 1 шт.
Лимон – 1 шт.
Коріандр – 1 ч.л.
Суміш перців – 1 ч.л.
Лавровий лист – 3 шт.
Оцет винний – 50 мл
Сіль – 2 ст.л.
Мед (можна замінити на цукор) – 1 ст.л.
Вода – 1 л
Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Приготування:

Воду нагріти, додати в неї суміш перців, корицю, лавровий лист, кардамон, сіль. Довести до кипіння і варити 2-3 хвилини.

Цибулю і лимон крупно нарізати. Часник розчавити ножем.

Маринад зняти з вогню, додати в нього цибулю і лимон, часник. Дати трохи охолонути.

У теплий маринад додати мед і оцет, перемішати. Остудити.

Залити холодним маринадом свинину, накрити кришкою і прибрати в холод на 24-48 годин, перевернути за цей час м’ясо пару раз.

Через добу (або двоє) свинину дістати з маринаду, злегка обсушити, намазати як слід гірчицею з усіх боків.

Викласти в форму для запікання, краще – на решітку, вниз викласти цибулю і лимон з маринаду (вони додадуть додатковий аромат при запіканні), підлити трохи маринаду.

Закрити форму зверху фольгою. Якщо є відповідна посуд з кришкою, можна використовувати її.

Запікати свинину в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах протягом години. Потім фольгу зняти і запікати ще приблизно 1 годину, поливаючи виділився соком, якщо соку мало, можна додати ще маринаду від м’яса.

Подавати можна в гарячому вигляді.

Або подайте в холодному вигляді як буженину – відмінно підходить для святкового столу, шматочки не розвалюються, при цьому м’ясо не сухе і дуже смачне.

Читати далі

Теги

Список тегів порожній.