Десерт із заварним кремом


Інгредієнти:
Тісто на бісквіт:
1/2 банки згущеного молока (густого, хорошої якості)
200 мл сметани не нижче 20%
1 ч. л. соди
1/2 чашка цукру
1 пачка ванільного цукру
180 г пшеничного борошна (1 склянка)
За бажанням можна зробити шоколадний бісквіт. Для цього додати 2 ст. л. какао.

Сироп:
200 г цукру
вода.

Грильяж:
150 гр. фундука, 
100 г цукру.

Крем заварний:
500 мл молока, 
200 г цукру
50 гр. вершкового масла 
50 гр. муки
Пакетик ванільного цукру.

Крем сметанний:
500/400 мл сметани (краще 30%)
150 гр. ванільною або простий цукрової пудри.

Спосіб приготування:
Тісто. В сметану додати соду, щоб вона погасилась і перемішати. Додати цукор і згущене молоко. Розмішати, щоб цукор розчинився. Додати борошно і замісити тісто до консистенції сметани. Випікайте в розігрітій до 180 С духовці 20-25 хвилин.
Дати охолонути, нарізати кубиками і просочити сиропом.

Сироп:
Цукор з водою в пропорції 1:1 змішати, поставити на вогонь і довести до кипіння. Прокип'ятити протягом декількох хвилин.
Пропитка для бисвита варіюється і залежить від вашої фантазії. До сиропу, звичайно, додаю трохи-зовсім трохи спиртного - вино, коньяк, або прозаїчно горілки.
Проте, поки печеться бісквіт, краще встигнути перейти на грильяж (що встигнете).

Грильяж:
Фундук підсмажити в духовці. Розбити на невеликі шматочки.
Цукор невеликими порціями розтопити на невеликому вогні на сухій сковороді. В розтоплений цукор додати невелику порцію подрібнених горіхів, перемішати і вилити на папір для випікання або просто тарілку. Дати застигнути.
Потім розбити грильяж на дрібні шматочки з допомогою качалки або блендера.

Приготування крему:
Готуємо заварний крем. Молоко(трохи більше половини) поставити на вогонь, додати цукор, ванільних цукор, масло. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. У решту молока додати борошно і дуже добре, з допомогою вінчика розмішати, щоб не було грудочок. Цю масу тонкою цівкою влийте в кипляче молоко постійно помішуючи і на повільному вогні при постійному помішуванні заварюйте до густої маси.
Зняти з вогню і дати застигнути. Остиглий крем збити міксером.

2. Крем сметанний
Поки остигає заварний крем можна переходити до сметанному крему.
Охолоджену сметану збити з цукровою пудрою.
Змішуємо обидва крема.
У формочку для десерту викласти кубики бісквіта, посилати грильяжем, полити кремом. Якщо ви не великий любитель солодкого, то до заливки кремом можна спробувати додати брусниці/журавлини - непогано нейтралізує надмірну солодкість.
Зверху прикрасити фруктами і посипати грильяжем.
Далі зберігати в холодильнику, але від сили пару днів - втрачається і вигляд і смак.
Досить тривалий процес виходить, але воно того варте. 
Наостанок кілька варіацій оформлення.
Тут повна фантазія, як зможете та у що багаті(з урахуванням сезонних змін).
Основна суть - добре просочений бісквіт.
Смачного!