Для любителів солоденького


інгредієнти:

для тіста:
- Масло вершкове 200 г
- Сметана 200 г
- Цукор 2 стакан
- Яйця 2 шт.
- борошно
- Сода 1 ч. л.

для крему:
- Варене згущене молоко 500 г
- Масло вершкове 100 г
- Горіхи смажені (я брала арахіс) 70-100 г
- Шоколад чорний 30 г
Приготування:

Дістати заздалегідь вершкове масло , щоб воно стало м'яким.
Збити яйця , додати цукор і знову збити. Цукор має розчинитися. З'єднати яєчно -цукрову суміш зі сметаною і вершковим маслом.
Додати борошно , соду і замістити тісто.
Покласти його на 30 хвилин у холодильник.

Потім розділити тісто на 3 частини і тонко розкачати у вигляді прямокутника. Особливо дотримуватися форму не варто , адже потім коржі потрібно буде обрізати , і обрізки знадобляться для прикраси.

Покласти кожен пласт на деко і проколоти в різних місцях виделкою.
Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200 ° C.
Готові коржі трохи остудити , покласти їх один на одного і обрізати краю , щоб вийшли рівні прямокутники.
Обрізки помістити в духовку на 10 хвилин , щоб вони гарненько підсохли і придбали насичений колір , а потім подрібнити . Я для цього використовувала качалку .

Тепер можна зайнятися кремом.
Шоколад розтопити . Для цього я поклала його в невеликій глибокій тарілці на пару хвилин в мікрохвильову піч.
Варене згущене молоко з'єднати з вершковим маслом і розтопленим шоколадом і ретельно перемішати.
Арахіс очистити , подрібнити за допомогою качалки , додати в крем і перемішати.
Кожен корж змастити кремом.
У останнього коржа обмазати верх і краю.
Посипати зверху крихтою і тертим шоколадом.
Поставити в холодильник на 2-3 години , щоб торт гарненько просочився.