Домашні чебуреки: класичний рецепт чебуреків

Для приготування тіста за цим рецептом нам знадобляться:

2 склянки кип’яченої води кімнатної температури, 400 грам
500-600 грам борошна
1,5 чайні ложки солі
1,5 столові ложки рослинної олії

Ця кількість продуктів приблизно на кілограм, може трохи менше, фаршу.

В глибоку чашку для замішування тіста виливаємо воду. Зверху висипаємо борошно, додаємо сіль і рослинне масло.

Ретельно все перемішуємо до однорідної маси. Якщо тісто дуже липке можна додати борошна.

Посипаємо стіл борошном м викладаємо прямо на муку тісто з чашки. Вимішуємо тісто, поки воно не стане пружним, додаючи борошно по необхідності.

Готове тісто можна покласти в поліетиленовий пакет і відправити в холодильник не надовго, поки будемо готувати фарш для чебуреків.

Фарш для чебуреків

З фаршем все дуже просто. Беремо заздалегідь приготований фарш із суміші яловичини і свинини. Можна купити в магазині.

1 кілограм фаршу
3-4 цибулини
сіль, чорний мелений перець за смаком

Якщо фарш зберігався в морозилці, потрібно його попередньо розморозити. Фарш викладаємо в глибоку миску.

Цибулю почистити і дрібно порізати. Особливо ледачі, на зразок мене, можуть подрібнити його на блендері або пропустити через м’ясорубку. Додаємо цибулю до м’яса.

Додаємо сіль і чорний мелений перець. Ще можна додати дрібно посічену свіжу зелень, але це на любителя. Ретельно перемішуємо фарш поки не вийде однорідна маса.

Дістаємо тісто з холодильника і починаємо ліпити чебуреки.