Малиновий тарт
Інгредієнти:
Для пісочної основи:
● Вершкового масла - 150 грам.;
● Цукор - 4 ст.л.;
● Жовток - 1 шт.;
● Борошно - 250-300 грам.;
● Розпушувача - 1/2 ч.л. (або 1/4 ч.л. соди, погашеної оцтом).;
Для начинки:
● Малини - 700 грам.;
● Цукор - 2 ст.л.;
● Крохмаль - 1 ст.л.;
● Вода - 250 мл.;
Додатково знадобиться:
● Вершкове масло для змащування форми.;
Приготування:
1. Масло злегка розтопити. Для цього ємкість з нарізаним на невеликі шматочки маслом поставити в ємкість з гарячою водою на 5-10 хвилин.
2. Додати в розтоплене масло жовток і цукор. Ретельно перемішати. Додати розпушувач або соду, погашену оцтом.
3. Добавити половину борошна і перемішати виделкою. Поступово додаючи борошно, що залишилося вимісити тісто. Тісто має бути м'яким і легко розминатися пальцями.
4. Форма для пирога змастити вершковим маслом. Готове тісто розподілити руками по формі таким чином, щоб утворився бортик висотою 4 см. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин поки тісто не преобретет золотистий відтінок.
5. Для начинки подрібнити 100 грам малини за допомогою блендера або розім'яти малину виделкою до отримання пюре. Додати до отриманого пюре 200 мл. води, цукор і на невеликому вогні довести до кипіння. Крохмаль розчинити в 50 мл. холодної води. Поступово додати крохмаль в малинове пюре постійно розмішуючи. Коли маса почне густіти зняти з вогню і додати в неї залишилася малину. Акуратно перемішати.
6. Викладіть начинку на пісочну основу. Готовий пиріг остудити до кімнатної температури.
Смачного!